söndag, maj 10, 2009

Blommor till Mamma !!!


Ojojoj....fyra dar utan bloggeri! I fredags när jag kom hem från jobbet hade vi ingen telefon eller internet - det åskade på eftermiddan så då blev det tjall på linjen förstås! (Regnade faktiskt en del förra veckan men det har ju varit fint så länge nu så klagar man över det är man tokig!) Hade laddat för en helkväll vid datorn eftersom guben hade TV-kväll med hockey men det bidde inget me de!!
Igår lurade vi sonen till o va hemma o ha myskväll med pappan o mamman, det bidde kycklingsallad o godis (nötter o rostade solrosfrön till tant Inna) o en bra film som gick på TV - Da Vinci koden - jättebra men låååång så mamman missade en del på slutet......sssssssssssssssssssss....... Tur att jag har sett den innan, på bio t.o.m (det är ju inte var dag man går på bio precis...)

På dan igår var jag ute o plockade lite blommor till vår söta granne Bernice som behövde bli uppiggad för hennes gamla hund är borta... Det blev ju ingen jätteståtlig bukett precis - finns inte så mycket blommor än o vitsipporna är ju överblommade men det är ju tanken som räknas:)
När jag traskade omkring i dikena i mina mjukisbyxor o foppatofflor njöt jag av att det är just sånt här man kan göra när man bor på landet - bara gå rätt ut utan att tänka på vad man har på sej eller hur man ser ut! Härligt!
Visst, det kan man säkert göra var man än bor om man vill, men lite skillnad är det nog eller?

Plockade blommor idag igen....till min lilla mamma som skulle fyllt 75 år just idag...Den första lilla blomman jag hittade var Förgätmigej, en sån där liten sak som man nästan får känslan av att det betyder nåt..
Så pratade jag med lillebror som är hos pappa med Gabby, Adam o Sanna, dom och Mimmi o Mats hade varit vid Minneslunden tillsammans med pappa. Dom hade letat efter Gullvivor innan (Mamma älskade gullvivor o dom brukade ju alltid komma lagom till hennes födelsedag) men inte hittat några - när dom kommer fram till minneslunden växte det några där...
Ja det blir mycket tankar en sån här dag - hittade ett bra citat:

"Man får bara en resa genom livet,
så glöm inte att stanna upp och lukta på blommorna
"

Enkelt o fint tycker jag.....

Nu står blommorna i en vas vid mammas foto och det lilla ljuset brinner....Grattis på födelsedagen lilla mamma - jag älskar dej!!!!!!!!

Mycket tårar blev det idag....men en del dagar är det bara så...I morron blir det nog en för mej vanlig dag med mest skratt! Men på nåt konstigt vis tror jag man måste ha såna här dagar också emellanåt, dagar med mera eftertanke...

Nu sitter jag här o smuttar på lite rödvin...Cilla min vän - det gick att klämma ut knappt 2 glas till ur den goda bagen du hade med hit förra helgen! Inte dåligt va!
Skål på dej o alla andra goa vänner som läser!
Nu ska jag ner i tvättstugan en runda o göra lite nytta - i morron är det jobb igen!!

1 kommentar:

  1. Åhhh, vad jag känner igen mig. Från att tassa (?) runt i myskläder till att sakna någon så... Förra veckan var det ett år sen min pappa dog så jag veeeet att det känns. Kram på dig!

    SvaraRadera