måndag, mars 16, 2009

Recept på Köttfärsyllda Auberginer, GOTT!!!


Köttfärsfylld Aubergine 4 port

2 auberginer ca 700 g
Köttfärsröra:
2 gula lökar, 1 vitlöksklyfta, 400 g lamm- eller nötfärs, 400-500 g krossade tomater, 2 msk tomatpuré,1 tsk timjan,1 tsk salt,½ krm peppar,1 dl hackad persilja
Gratängsås:
2 dl naturell yoghurt, 1 äggula,100 g fårost

Dela auberginerna mitt itu och gröp ur köttet så skalet blir en skål. Skär köttet i små bitar. Hacka lök och vitlök. Stek lök, färs och aubergine. Tillsätt resten av ingredienserna till köttfärsröran och låt sjuda 5 min.
Blanda yoghurt, äggula och fårost.
Lägg aubergineskålarna på ett ugnssäkert fat, fyll dem med köttfärsröran. Bred över ostsåsen. Grädda mitt i ugnen i 200 grader 30 min. Servera m tomatsallad och grekiskt lantbröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar