fredag, juli 30, 2010

Hjärtonemåla med mera!

Åh va skönt vi har haft det i Blekinge!
Igår kom vi hem efter en dryg vecka där, o nu är det faktiskt skönt att vara hemma igen...visst är det så att det gamla ordspråket "Borta bra men hemma bäst" stämmer för det mesta!?;)

Förra tisdan, alltså den 20:e juli, åkte vi neråt.
Vi hade med oss systeryster Mimmis söta barnbarn Jack o Linn som skulle få slippa (!;) sina föräldrar ett par dagar o vara själva hos farmor i Karlskrona!

Tror både dom o farmor njöt av samvaron! Vi tyckte iaf det var mysigt att få rå om dom lite, äta glass ihop, bada ihop...;)
Mimmi - kära systera mi - vet inte om du såg när Jack dök från Björns axlar uppifrån den höga bryggan...jag som är så fånig är glad att jag inte såg det...du o jag som kör tant-dopp o håller för näsan o allt!;)
Jack tyckte det var kul såklart!

Måste säja att vi hade tur med vädret (som är så viktigt för oss svenskar för det ska vi ju prata om sen när vi kommer tillbaka till vardagslunken igen...) de flesta dagarna.
Lördan var en riktig pissdag om man får uttrycka sej så, o det får man ju, det regnade verkligen oavbrutet heeeeeela låååånga dagen...:(
Söndan var mulen o trist men resten av dagarna var mest sol o varmt o skönt!

Tur det förresten...jag som packar ner så hysteriskt mycket kläder alltid, upptäckte nämligen de två dåliga dagarna att jag var väldigt dåligt förberedd på just det...regn...

Vi har badat i Hallarumsviken såklart, vår favvobadplats, egentligen är det väl inget särskilt med den mer än att vi har varit där så mycket i alla år, logiskt eftersom det är närmast Jämjö där pappsen bor...

Känner mej lite okoncentrerad på bloggeriet nu för vår käre son springer runt o leker i lägenheten! Som vanligt när han är på det humöret (som han ofta är;) så kan man tro att han är fyra år istället för snart sjutton!
Vi har inte träffat honom sen i torsdags för han fick åka hem tidigare från Blekinge för han blev sjuk stackarn...

Var var jag nu...jo bad! Vi har också varit o badat med Mimmi o barnbarna på Dragsö o så hade jag en heldag med min goa gudmor Eva som bor i Listerby och hennes söta barnbarn Lukas och Elise, dom visade mej deras jättemysiga lilla badplats i Slättanäs!
Man fick gå igenom en kohage när man skulle dit, kändes nästan lite som Kuggeboda när jag var liten...;)

Östersjöfestivalen i Karlshamn var vi på en kväll med Anna o Johan o deras härliga barn Alva o Mattis! Alvas kompis Selma var också med o fick sitta på Björns axlar när karnevaltåget kom!
Åh vilken fin stad Karlshamn är! Härligt att bara strosa i en så fin stad en varm sommarkväll, äta glass (kommer till det där med mat o vikt o sånt i ett annat inlägg en annan dag, nu är det semester...;) titta på alla somriga glada människor, köpa lotter i ett chokladstånd o tänka att "vilken TUR att jag inte vann... vinka åt Alva o Selma när dom sitter i karusellen o skrattar o är så där söta som bara barn kan vara när dom gör nåt riktigt kul!

En dag var vi ute med hästarna, Nils (min gamla pålle) o lilla Bettan, söt shettis, jag red Nils o Selma o Alva turades om att rida Bettan o sen fick Selma sitta framför mej på Nisse! Så himla mysigt!
Björn fick vara tvåbent häst (innan jag kom på idén att vi kunde vara två på Nils) o springa med barnen på axlarna! Johan hade tur o körde Mattis i vagnen, o så träffade han en granne som var lite pratsjuk...dom är allt lite lika ibland våra gubar, eller hur Anna!?;)

Vi har såklart varit en hel del hos pappsen i Jämjö, ätit några goda middagar, fikat, hjälpt honom lite med tvätt o dammsugning o bara njutit av hans sällskap!
Jesper sov hos pappa Edvin dom två nätterna, jag o Björn har bott i Hjärtonemåla - ja visst är det ett underbart fint namn - passar bra på den fina gården där Anna o Johan bor o efter den 21:e augusti är dom herr och fru...

Vi fick t.o.m "smygkika" litegrann i deras bröllopsplanering! Det är mycket som ska stämma! Åh va spännande det ska bli!
Bara att välja skor (Anna...;) till klänningen!!! Inte enkelt!!!

Har också varit i den fina viltparken Eriksberg med Anna, Johan barnen och ett par bekanta till familjen.

Systeryster Ylva o hennes gube Per har ju stuga i Rotavik så där har vi också tillbringat några timmar, en kväll lämnade Björn av mej hos dom och fortsatte till Kalmar där hans lag, Djurgården spelade fotboll! Då hade jag sån tur så det vankades färska räkor och vin minsann!;)

Har lite mer att skriva om detta men nu måste jag erkänna (detta kan vara tantvarning...) att jag blir lite smått stressad av att skriva samtidigt som Jesper spelar gitarr o sjunger två meter ifrån mej så jag gör helt enkelt så att jag avslutar o fortsätter i morgon!

Kramelikram så länge alla goa människor!

måndag, juli 19, 2010

Hejdå lilla söta Viktor



Mammas lilla tjocka katt finns inte mer :(

Förra torsdagen den 8:e juli blev han påkörd här utanför...

Det är lite tyst och tomt utan hans jamande o tassande o strykande runt benen...

Men konstigt nog så har jag inte gråtit alls...ännu...det kan vara så att Ida har rätt i en sak hon sa nu när vi träffades i helgen, att jag innerst inne var förberedd på detta eftersom Viktor är född och uppvuxen på landet där det var så lite trafik...

Nu är han i katthimmelen o leker med våran gamla katt Malte, tror ni inte det ;)

Kram på er alla söta!

söndag, juli 18, 2010

Ulf Lundell


Funderade på titel...hittade ingen bra nog för denna lördagkväll på Brottet i Halmstad...

Han är bara helt underbar!!!!!!!!!!!!!!

Vi läste om premiären på Öland i Aftonbladet och recensionerna var väl si sådär så vi gick dit utan större förväntningar...

Men åhhhhh va lyckliga vi var när vi gick därifrån!!!

Visst - han spelar mycket nytt och man känner inte igen allt men för sjutton! Karlen lägger ju ner hela sin själ när han spelar o sjunger!!! Det går inte att slita sej! Han trollbinder (iaf mej o en hel del andra...;) publiken fullständigt!

Vi (Ida, jag, Björn, Måns, Eva o Lotta) stod långt fram hela tiden och jag kunde inte ens slita mej för en kissepaus!!!;)
(Hade iofs planerat som jag gärna gör o kissat precis innan så jag klarade mej till allt var slut)
Fattar faktiskt inte hur folk kan tillbringa hela eller halva tiden i öltältet eller springa runt hit o dit - man kan ju för sjutton missa nåt magiskt ögonblick!!!

Jaja - det där är ju upp till var o en förstås...

Det var inte bara Uffe som var helt underbar - hela helgen blev så himla lyckad!!!

På lördag morgon hämtade Björn Åkes o Marithas husbil, Måns följde med oss (Jeppe är inte så "Uffe-frälst" så han blev kvar hemma) o så hämtade vi först Eva i Jönköping o sen Ida i Gislaved.

Framme i Halmstad så åt vi lite Kinamat o när vi gick där i Halmstad (jag, Ida o Eva diskuterade nåt väldigt intensivt såklart så vi tittade väl inte oss omkring ordentligt) så mötte vi herr Lundell i egen hög person!!!
Måns o Björn gick före oss o undrade om vi var helt blinda!

Vi vände oss om o fick nöja oss med baksidan! Fick en skymt av en äldre man (!!!!) i väldigt osexig (helt emot våra tidigare föreställningar om just denna man!) utstyrsel...
Beiga kortbyxor och strumpor ordentligt uppdragna på halva vaden!!!!!!!!!!!!!

Hjälp!!!!

Men så kom vi på att han är ju faktiskt över 60 år!!!!

OK då - då kan man väl få se lite "gubbig" ut - bara han inte gör oss besvikna ikväll tänkte vi o så blev det verkligen inte!!!! Han hade lämnat de beiga kortisarna hemma på hotellet!!!!!
Samma gamla härliga karl stod där på scenen o fick oss att bli så där fånigt lyckliga igen!

Tillbaka till innan konserten - vi installerade oss på Karlstorps camping o dit kom Evas kompis Lotta från Göteborg - dom skulle sussa på hotell men vi förfestade ihop såklart!
Vi hade så himla mysigt där i solen (ja mest sol, lite moln, men skönt väder)på våra campingstolar med våra öl, cider o snacks...
Lite skumpa o jordgubber bidde det minsann också för Eva fyller ju år!!!

Taxi till konserten o sen (som vanligt;) promenerade Ida o jag hem o dom andra tog bussen!

Lagom promenad för att känna sej en aning nyttig innan sängdax o så hinner man prata också - och det har vi ju alltid kunnat så bra - eller hur Ida!!!???;)

Idag på hemväg stannade vi till o badade på en härlig badplats som hette Ringenäs - det ska vi lägga på minnet för där var jättefint!

Nu är tanten trött o vill nanna kudden...i morron blir det städning, tvätt o packa för Blekingeresa på tisdag morgon!

Kram på er sålänge alla goa vänner!

P.S Bilden är "tjyvad" på aftonbladets sida.

onsdag, juli 14, 2010

Moster Brittas dikt

Fick denna fina dikten av min syster Ylva för länge sen o tänkte lägga in den i bloggen men det har bara inte blivit av.

Vår söta lilla moster dog inatt - två dagar innan hon skulle fylla 90 - så nu kommer den här, till minne av moster Britta som hittat på den!

Det här är jag
Jag tittar mig i spegeln, så gammal jag blitt
med rynkor runt munnen och hår som är vitt
Midjan är borta o fötterna ömma
o tjusiga ben, ja det kan ja glömma
Men fast ansiktet hänger o kroppen är tung
så känns det inuti mig som när ja var ung
Jag vill skratta o dansa, göra mig tokig
men höften gör ont o ryggen är krokig
Fast än kan ja älska den man jag har kär
Och den token säger, du är fin som du är


Jämjö 17/ 2 -04
Britta

Ordagrant nedtecknad av Ylva 18 februari 2010

Brittas man Josef dog i december 2008 så nu är dom tillsammans igen, kanske dansar dom bland molnen ;)

lördag, juli 03, 2010

Längesen sist...

Sitter på Måns o Mickas balkong o njuter av att det fläktar lite skönt! Så varma sommardagar har vi haft nu ett tag - härligt såklart, men så gnäller vi ju lite då som sig bör! Men det är lite svårt att låta bli när man ska jobba i 27 - 28 grader som vi haft nu några dar!

Men nu - när det är lördag o sitta här ute - åhhhh va härligt!!!;)

Midsommarafton blev precis så trevlig som vi trodde att det skulle bli - sen att vi var VÄLDIGT trötta ("trötta" - hmmmmmmm) på lördan är ju en helt annan femma!;)

Nu börjar nedräkningen till semestern - två veckor till att jobba sen fyra veckor ledigt - va sköööönt det ska bli!

I morron ska tanten o hennes son åka in till stan o köpa en ny dator - får se om jag kanske får lite mer blogglust då!

Yngste sonen är i Borlänge på Peace & Love festivalen! Dom gånger vi fått kontakt (inte enkelt för han orkar inte gå ända dit där man kan ladda mobilen så jag får messa hans kompisar...;) så är han helt lyrisk! Det är så underbart så han vill helst inte komma hem alls!!!

Jaja - i morron är det slut iaf så då har han ju inget val!

Vi hörs igen en annan dag kära vänner!

Puss & Kram tills dess!!!