fredag, december 25, 2009

Juldagsmorgon...


Alla sova - tyst det är i huset!
Utom jag då som sitter här o myser alldeles för mej själv!
Tyckte inte att jag ville sitta vid datorn på självaste julafton så våra stora barn fick rå om den de stunder dom inte umgicks med sina kära föräldrar!!! Smet bara in fem minuter o slängde in en liten hälsning på Facebook...(lite beroende eller?)

Vilken mysig julafton det blev!
Fick med guben på morronpromenaden, bara det är ju en fantastisk början!
Sen gick han upp till Uno med en chokladkartong som tack för skotthjälp medan mamma Inna plockade fram julefrukosten - gröt, skinkmacka o så lite tjuvsmak på pappa Björns goda köttbullar!


Efter Kalle Anka for pojkarna iväg för att tomta hos goda vänner till oss så då sjönk jag djupt ner i soffan till "Kan du vissla Johanna" som nästan har blivit lika viktigt som Kalle o Karl-Bertil Jonsson för mej, medan guben fixade med det allra bästa på hela dan - JULEMATEN !!!
Samma sak varje år! Blir så himla besviken varje gång, inte för smaken för allt är ju så himla GOTT men för att man blir MÄTT! Ville ju äta lite till ju...
Fast med tanke på vågen i morse (ja Ida jag vet - men det är svårt att låta bli...;) så kanske det är tur att jag inte kunde äta mer........

Ja nu får jag allt ha ett litet såntdäringa "pepptalk" med mej själv på min lilla promenix som ska ske alldeles strax, bara avsluta bloggeriet med bilder på de fina tomtarna!

God Fortsättning på er mina kära vänner - ses snart igen =O)

onsdag, december 23, 2009

Snart e de Julafton.... =O)


Myser...Snart är hela familjen samlad men just nu e jag helt själv...
Lyssnar på julmusik som Jesper plockat ihop på Spotify, just nu är det Tomten kommer snart med Jerry Williams, O helga natt har nyss spelats, Mer jul med Adolphson & Falk är inte heller helt fel...sonen har gjort en mix som mamma Inna gillar!

Har satt in Jansson i ugnen o så ska jag göra sillröra med matjessill, gräddfil, creme fraiche, ägg, lök mm som är så poppis i familjen så den görs både till jul, påsk o midsommar!
Ojdå - kanske skulle koka äggen till den innan jag skriver vidare!

Vaknade strax efter 8 i morse, ute hade det kommit ganska mycket snö så innan jag traskade iväg med mina stavar så gick jag över till grannen som hade startat traktorn o bad om lite snöskottning och det ställer han ju upp på som han brukar! Så jag behövde bara ta trappan - lite svårt att ta den med traktorn...;)

Allt har gått som planerat! Björn o Jeppe har handlat, stekt köttbullar (av nån anledning så vill pojkarna alltid att just pappa ska göra dom....) lagt in sill m.m
Mamma Inna har kokat tomtegröt o fixat lite med renbäddning o sånt....O så är det ju den där Jansson o sillröran då...
Måns är på väg hem från Stockholm där han har varit o hämtat hem sina grejer för att bo hos oss ett tag (hur länge?????) o snälla Claes tog med honom i lastbilen hem idag!

Så nu ska vi fixa o mysa resten av kvällen, dricka lite glögg, lite TV kanske...

Ja nu kan det faktiskt få bli julafton!

GOD JUL på er alla vänner - många kramar o ha nu en riktigt skööön jul !!!

måndag, december 14, 2009

Vänner och Grisar !


Vad kan dessa två saker ha gemensamt?
Man kanske har en vän som har grisar i ladugården eller så kanske man har en stackars vän som har gått o fått svininfluensan - vad vet jag!
För mej är den gemensamma nämnaren att jag samlar på dom!!!

Grisarna tar upp lite plats i ett par hyllor o lite här o där i huset, det började med att en vän skulle flytta, inte långt alls, från en lägenhet i Skillingaryd till en annan bara, men iaf så fick jag en liten knallrosa gris med grön rosett som minne!!! (Minns du Susanne....? ;)
Detta var många, många år sen och blev början på min lilla grissamling! Har inte gått in för det sådär jätteallvarligt som såna man läser om i veckotidningar som har hela huset fullt med grisar, tomtar eller vad det nu kan vara....

Nej det har mer bara blivit att jag fått nån då och då av vänner som vet att jag gillar just grisar o nån enstaka gång har jag köpt nån själv, så nu har jag väl ca 60 - 70 stycken.
Den största grisen jag har haft fick jag på min 30-års dag när några vänner fyllde ett oljefat med grus (tror jag det var - den gick inte att rubba iaf...) målade den rosa o fixade till den till en gris o med hjälp av en hjullastare eller nåt i den stilen så placerade dom den i vår trädgård så det blev en överraskning på morronen (+ en massa annat som hängde i träden men det är en annan historia...;)

Barn som hälsar på brukar älska mina grisar o då får dom plötsligt liv o börja vandra runt o flytta på sej!

Men så för några år sen började jag läsa om Feng Shui och blev lite mer duktig på att INTE spara på en massa saker som tar plats så då är ju det andra jag samlar på väldigt bra för de tar ju ingen plats alls!!! Mer än i hjärtat då och där ryms en hel del!!!

VÄNNER!!! Kan man samla på något bättre???

Hade tänkt mej att skriva ett inlägg (ja jag kan fundera på inlägg väldigt länge innan dom hamnar här, en del hamnar inte här alls...) om just detta när jag slutade på PNL för det var då nån gång - under de sista dagarna där - som jag började tänka att man kan samla på just vänner!
Det kändes ju lite sorgligt att lämna dom för trots den ganska korta tiden så har man ju fått så fina just vänner o det är ju väldigt värdefullt!

Det finns ju en massa olika slags vänner, från de jättenära vänner som jag har i min familj och mina syskon o de nära vänner som vi träffar någorlunda regelbundet till dom som bara finns där och som man bara träffar nån gång då och då, ja en del bara här i "bloggvärlden"...
Som ofta när jag går ut från affären kan jag känna att jag har ett lite fånigt leende på läpparna eller ännu mer likt mej - att jag skrattar för mej själv (kan va högt ibland .....) bara av en sån där glad känsla i magen när man har träffat nån som gör en sådär glad...;)

Jaaa hörni - detta skulle man ju kunna utveckla i det oändliga men jag tror nog att budskapet har gått fram eller???

Till er alla min vänner gamla o nya - ni är alla väldigt värdefulla för mej o jag tycker så HIMLA mycke om er allesammans!!!

Bara så ni vet!