tisdag, september 15, 2009

Kvällspromenad...


...som omväxling! Måste erkänna att jag sov en halvtimme extra i morse för jag var såååå trött! Två sena kvällar fixar inte jag riktigt så nu måste jag skriva ett KORT inlägg (kan bli svårt men jag testar...:) för en gångs skull!
Det är så härligt i luften nu....skogen runt där vi bor är så vacker....stannar o drar ett djupt andetag...tittar mej omkring...
Kommer jag att sakna allt detta??? Nej - jag tror faktiskt inte det! Allt detta sparar vi i lilla "minneslådan" i hjärtat och plockar fram o pratar om när vi känner för det!
En gång när Jeppe o jag var ute o åkte så körde vi förbi Fagerholmen där vi bodde 96 - 04 - härifrån har jag mest barndomsminnen sa han då o visst är det så att man tar med sej lite minnen från olika ställen man varit och bott på, lite på samma vis som det är med vänner och nära och kära som alltid finns med oss i fina minnen även om vi inte ses, eller KAN ses, mer...
Ja börjar jag såhär så vet ju ni mina kära goa vänner hur det kan sluta men jag gör helt enkelt såhär att jag säjer G O N A T T !!!!!!

(Tack Monica för söta kommentaren..:)

"Life Is like a Box of Chocolates... You Never Know What You're Gonna Get!"

måndag, september 14, 2009

Eric.....nyss bebis - nu 22.......!!!!!!


Vilken HÄRLIG överraskning!!!!!! Häromdan kom det ett SMS till tant Inna: är du hemma så jag kan komma o hälsa på? O vem är det då som skickar detta.....Jo Eric Jensen!!!
Erics mamma Monica och jag var i stort sett oskiljaktiga under några år i och efter gymnasiet, när hon väntade Eric så jobbade vi ihop på Granstrands o jag kunde sitta hela fikarasterna med handen på hennes mage bara för att få känna en liten spark!!!
Så kom då detta lilla knyte till världen o jag åkte dit var o varannan kväll för att bära, gosa med, byta blöja på, mata, sjunga för o.s.v o.s.v.... detta lilla underbara barn!!!
Jag hade inte träffat Björn då (gjorde så ett halvår senare...) så jag undrade när jag skulle träffa mitt livs stora kärlek och få uppleva detta underverk med ett litet barn!!!
Så går åren....Monica o jag höll kontakten, hon fick sitt andra barn, Simon oxå han en härlig kille, samma år som vi fick Måns o dom var oxå oskiljaktiga ett tag (men nu har dom sporadisk, men bra, kontakt, precis som vi:) men så flyttade hon till Skåne (år 2000 tror jag minsann att Eric sa att det var...?) och det blev längre mellan pratstunderna. Men Monica är just en sån vän som det inte spelar någon roll om vi inte pratar på en månad eller tre år så känns det ändå alltid som igår!!!!
Har så många härliga minnen som jag inte ens ska börja skriva om här för då kan jag bli sittandes hela natten!!! =O)

Det är ju då en sak att vi har hört av oss till varann nån gång under åren, men att få detta SMS...!!! Han vill träffa tant Inna!!! Dricka lite kaffe o småprata om ditten o datten...är inte det fantastiskt!!! Ja jag blev så glad o rörd så jag fick nästan lilla tåren i ögat när han klev in här i hallen o jag fick en sån bamsekram!!!
(Nu kom det en till när jag tänker på det....i ögat...)
Med sej hade han söta flickvännen Emma och en rolig sak till!!! Emma är en av Ellas allra bästa vänner så nu fick jag träffa henne oxå!!!

Ja - *suck* - ikväll kommer jag att somna med ett leende på läpparna känner jag....=O)

Det är såna här saker som blandat med en massa andra saker gör livet just så HÄRLIGT!!! =O)

STOR GONATTKRAM TILL ALLA MINA VÄNNER!!!!

Och Eric - kör försiktigt till Skåne!!! :)

söndag, september 13, 2009

Migrän och femtioårsfest....


Migrän är inget alls kul!!! I fredags började det på jobbet direkt på morronen och då får ju jag lite smått panik med tanke på att vi är bjudna på min kära vän Lenas 50-årsfest på kvällen!
Gör som farbror doktorn sagt, tar första dosen av medicinen han skrivit ut direkt så det ska hjälpa men det blir bara värre! Tar även nästa dos och framåt sena eftermiddan är det lite bättre men inte helt bra...
Kommer hem och lägger mej en halvtimme på sängen med en kall handduk över pannan och ögonen innan jag tar en dusch o sen var jag faktiskt OK hela kvällen...
Tog det dock ganska lungt med alkoholen för säkerhets skull...

Det blev en jättemysig fest med GOD mat ( vi var på Järnvägshotellet) och lite frågesport och charader! Jag skulle bl.a föreställa Helge Fossmo!!! Lyckades faktiskt få någon att gissa rätt! =O)
Lena såg inte ut som en dag över 30 där hon "minglade" bland sina gäster! Tyvärr glömde jag kameran hemma, har blivit en liten slarvpotta med just kameran på sista tiden tycker jag!
Framåt 2-tiden på natta promenerade vi hem till Lena där vi sov över, blev sittande o prata en stund (stund o stund, jag la mej efter en kvart men dom andra satt o löste världsproblem till framåt 4-tiden...) Lena, Angelika, My, Björn o jag o en liten nattamacka bidde de med minsann!

Har faktiskt en liten fundering kring detta med att gå på fest...NU och DÅ...
DÅ är alltså när man var i 20-årsåldern, började man planera i god tid så att man hade sovit ordentligt innan o.s.v??? Neejdå - det var bara att hitta nåt snyggt att ta på sej o fixa lite dricka o samla ihop lite roligt folk o sen var det fest!!!

NU däremot....kära nån!!! Det är nästan så man (nej nu ska jag skriva "jag" o inte "man" - vet ju inte hur andra gör eller?) alltså JAG börjar att tänka på detta några dagar i förväg!
Äter lite vitlök o få gärna i mej lite ingefära så jag inte blir sjuk till detta festliga tillfälle, men inte för nära dagen D så man luktar vitlök!
Kollar så jag har de kläder rena som jag kan tänka mej att ha på mej (ja nu är ju tvättkorgen nästan tom så det är ju ett problem mindre...) och gärna några olika plagg så jag kan byta några gånger innan det är dax att åka...
Så har vi då det allra viktigaste: SÖMNEN!!! Måste SOVA ordentligt så jag inte ser trött o hängig ut framåt 11-12 - det går ju inte för sej!!!
Ja proceduren har blivit lite krångligare nu men det finns ju plus oxå....förr kunde jag få för mej att titta mej i spegeln när jag gick på toan under kvällen, kanske pudra lite o bättra på läppstiftet...nu så kissas det lite snabbt o tvätta händerna, slänga en snabb blick i spegeln o inse att det är som det är o så gå ut o va glad iaf!!!!!!! =O)

En liten vemodskänsla infann sej hos tant Inna mitt i allt det roliga....Där satt båda Lenas barn, Angelika och Michalis så fina bägge två, men mina pojkar var inte med....*suck*
Angelika hade gjort en frågelek om mamma Lena där en av frågorna var hur många "barn" Lena har och rätt svar var FYRA....Konstig fråga tyckte väl vi men det var Linda (kompis till Angelika) och JESPER medräknade såklart!!! Dom har ju varit som hemma där på Geijersgatan!!! =O)

Migränen som snällt hållt sej borta under festen kom krypande tillbaka i går så det blev sängen o kalla handduken igen! Orkade inte ens följa med Björn o svägan Eva ut o plocka svamp......:(
Eva hade goda vinet med sej men jag vågade inte ens titta på det!!!
När jag var på läkarbesök för just min migrän så sa Per att "du vet väl att du ska undvika vin, choklad och ost....." Hur kul är det på an skala????

lördag, september 05, 2009

Mitt lilla stora födelsedagsbarn!!!! :O)

Våran lilla unge håller på att växa opp
Nu finns det inget krummelurpiller som kan sätta stopp!
Nej det är bara att låta tiden ha sin gång
Men ännu slipper du ej undan Grodan Bolls födelsedagssång!!!
Men vad ska vi nu ge dej mer än frukost på din säng?
Vi kan ju inget köpa - vi har ju ingen peng!
Men datorn som du har är ju ett lån från oss - till NU...
Det blir en bra present - den får du!!!

Ja - detta + då såklart den där födelsedagssången fick den käre sonen vakna
till i morse (ja eller om man kan kalla 11 - tiden för morron.....?) + varm choklad med vispgrädde enligt familjetradition!
Albin som sovit över fick också vakna till våra vackra stämmor och tyckte förstås oxå att det var sååååå trevligt med frukost på sängen!!! :O)

Sen blev det lite show i köket som vanligt när Jeppe är i farten så nu märkte vi väldigt tydligt hur lungt o tyst det varit sen han flyttade för 3 veckor sen.....
Är han hemma igen undrar ni??

Spolar tillbaka till igår... Efter jobbet åkte jag till svägan Eva och hängde med henne o två av hennes jobbarkompisar på lite "after work" - trevligt!
Sen åkte jag hem till Clara o Martin o gosade lite med underbara sonen i familjen, Winston, som nu blivit 5 månader gammal! Vilket charmtroll!!!!
Detta medan jag väntade på bilen från huvudstan!!
Det var nämligen så att Maria, Lasse o Anna som Jeppe då bor hos skulle till Göteborg över helgen så då passade Jeppe på att hänga med för att träffa familjen!!!! Nej, jag vet......det ÄR inte familjen....han har längtat efter sina KOMPISAR såklart...
Men strunt samma! Jag tyckte ändå att det var SÅÅÅÅ mysigt att få krama o pussa på honom och gjorde så så mycket jag bara nånsin fick!! (o han stretade inte emot så hemskt så lite glad att se mammi var han nog iaf... :)

När vi satt i bilen på väg hem o pratade om ditt o datt - bl.a så var ju mamma Inna nyfiken på nya kärleken som han träffat i skolan - Malin! Då sa jag till Jeppe att: du vet ju att vi har det tufft nu - pappa är fortfarande arbetslös o.s.v så vi har ju ingen födelsedagpresent till dej...
Då svarar jeppe direkt att han fattar precis, han vet ju hur det är....
Känner mej så nöjd med att vi har fått barnen att verkligen förstå hur saker och ting är.....Vi har fått dom att förstå att saker o pengar inte är det viktigaste.....
Huvudsaken är att vi har varandra och dom vet ju att vi finns där för dom när det gäller!
Sen kom vi ju på det där med datorn så det bidde ju present iaf!!!!!
Så hade Lasse o Maria o Anna varit gulliga o firat honom o faster Eva hann med ett litet snabbfirande innan vi åkte från stan!
Men DÅ var det bråttom!!! Hem till Albin, Misha, Wilma o alla dom andra!!!

Ett litet TIPS till alla föräldrar: Det är ett väldigt bra tillfälle att prata när man åker bil!!! Då slipper man känna det där att " Nu sitter vi här vid bordet o tittar varann i ögonen o så ska vi prata om allt..."
Ja inte för att jag är nån psykolog eller så men.....lite har man ju lärt sej av sunt förnuft under de här 20 åren som mamma...
Så tror jag iaf att det kan vara!!!
Vi har pratat om det allra mesta under våra bilfärder hit o dit (låter som vi inte gör annat men vi har ju bott minst en mil från civilisationen under större delen av deras uppväxt så.....) och både Björn och jag har upplevt detta väldigt positivt!!!

Hihi - tänkte på en annan blogg jag läst nu!!! Skulle vara intressant om mina pojkar började blogga om SIN SYN på allt detta som jag tycker är så himla bra!!!! =O)
Som tur är (vad jag vet...) så läser inte mina barn min blogg!!!!